29 november 2023
NederlandNieuws

Halverwege Halloween

Het is halverwege Halloween en het is tijd om in de stemming te komen!

Wat is halverwege Halloween?

30 april / 1 mei: Velen debatteren over de exacte datum van deze vakantie halverwege het jaar, maar over het algemeen wordt aangenomen dat deze rond 30 april valt. Het is 6 maanden vanaf 31 oktober vorig jaar en nog 6 maanden tot oktober. Aangezien het geen “officiële feestdag” is (hoewel veel Halloween-liefhebbers beweren dat het dat wel zou moeten zijn), is er geen goed of fout moment om een pre-Halloween te vieren zo halverwege.

Hoe vier je Halverwege naar Halloween?

Er zijn geen richtlijnen of concrete tradities die u moet volgen om deze onofficiële feestdag te eren. De schaal van deze viering wordt alleen beperkt door uw eigen creatieve grenzen. Om je fantasie op het macabere te richten, zijn hier een paar manieren waarop je kunt genieten van de geneugten van Halverwege naar Halloween.

Verleid je zintuigen

Steek een geurkaars aan met kenmerkende geuren van het Herfst en Halloweenseizoen. Bijvoorbeeld een kaars met pompoengeur, of ga een stap verder en bak iets lekkers met kaneel, vanille en kruidnagel.
Maar ook een pan pompoensoep maken met al die heerlijke kruiden kan je even terugbrengen naar Halloween.

Zet Halloween-muziek aan

Over je zintuigen gesproken, Halverwege Halloween is het perfecte moment om die platen op te graven of op die seizoensgebonden afspeellijst te klikken en je oren te verwennen met de geluiden van de vakantie. Niets brengt je zo in de stemming als rocken op de “Monster Mash” of “Werewolves of London”.
Er is altijd wel een Halloween-afspeellijst op Spotify of Deezer te vinden.

Houd een enge filmmarathon

Als horrorfans kijken we het hele jaar door naar enge films. Halverwege Halloween is de perfecte gelegenheid om wat tijd vrij te maken om op de hoogte te blijven van het nieuwste genre-aanbod of een marathon met enkele van je favoriete angstaanjagende klassiekers te bekijken.
Kijk opnieuw naar afleveringen met Halloween-thema van je favoriete tv-programma’s
Ga voor een flinke dosis nostalgie naar je favoriete streamingdienst en bekijk de Halloween-afleveringen van televisieprogramma’s die je leuk vond toen je opgroeide opnieuw.
Voor een lijst met programma’s die het hele jaar door in Halloween-sfeer blijven, ga je naar “De beste tv-programma’s voor Halloween” of “50+ Halloween-afleveringen op Netflix die je vanavond kunt bekijken!” Klassiekers zoals The Addams Family of het “vervolg” Wednesday.

Duik in een huiveringwekkend boek

Jezelf onderdompelen in de wereld van een spannend stuk horrorliteratuur kan je geest onmiddellijk naar een andere setting brengen. Download een huiveringwekkend audioboek om naar te luisteren op weg naar je werk. Voor kinderen zijn er ook vele Griezelverhalen. En voor de volwassen kijk je eens in deze lijst met Horror.

Bezoek een spookachtig locatie of een scare event.

Even googelen en je vindt vast en zeker een spookhuis waar je weer even sfeer kunt proeven. Maar er zijn ook diverse escape rooms met een scare te vinden.
De meeste steden hebben historische rondleidingen door oude, griezelige gebouwen en veel gidsen delen graag de verontrustende ervaringen die ze in de loop der jaren hebben opgedaan.

Zet je tuin of balkon op scherp

Als je tegen oktober volle, rijpe Jack O’ Lanterns wilt hebben, is dit het beste moment om je pompoenveld voor te bereiden. Kies een zonnig plekje in je tuin, maak een uitstapje naar je plaatselijke kwekerij voor wat zaden en haal het tuingereedschap tevoorschijn. De beste tijd om pompoenpitten met een lage luchtvochtigheid en warm weer te planten, is eind mei of begin juni. Als je echter iets heel speciaals wilt kweken, begin dan nu met het binnen planten van je HalloweenPompoenen.

Begin met het plannen van de grote dag

Met nog maar 6 maanden te gaan, is het Halloween voordat je het weet. Ervaren haunters en Halloween-fanaten weten dat dit het moment is om rekwisieten te gaan bouwen, ideeën om te zetten in plannen voor de Halloweennacht en de Trick or Treat in jouw wijk, dorp of stad. En op zoek te gaan naar de perfecte stukken om je scare kostuum van dit jaar samen te stellen.
Als je je afvraagt wanneer je moet beginnen: het is nu de tijd. Halloween nadert snel en er is veel te doen. Maak van de komende Halloween er een die je niet snel zult vergeten.

 

Halloween liefhebbers nog zes maanden starten met de voorbereidingen.

Geverifieerd door MonsterInsights