Adres

Twitter

HalloweenPompoenen.nl Follow Us on Twitter

Hoe lang nog?

Sponsered links

Terug naar overzicht

Pompoendagen Asten 18 tm 26 oktober 2014

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 oktober aanstaande zijn er weer tienduizenden pompoenen te zien in en rond het museum. Het thema van de Pompoendagen 2014 is “De Gouden eeuw” Tijdens de 24e Pompoendagen in Museum Klok & Peel vinden volop activiteiten plaats. Naast de dagelijkse activiteiten zijn er dagelijks extra activiteiten, met name op het gebied van entertainment. Iedere dag zijn van 12.00 tot 17.00 uur vrijwilligers, standhouders en artiesten op diverse plekken bezig en aan het werk. Ze maken producten en kunstvoorwerpen of trakteren het bezoek op muziek en vermaak.

Er is o.a. een pompoenmarkt, kinderen kunnen hun eigen Halloween pompoen snijden, ook zijn er reuze pompoenen en donkere tunnels met verlichte kunstig uitgesneden pompoenen. Er is een spannend sprookjes bos en nog veel meer!

Museum Klok & Peel is gelegen aan de Ostaderstraat 23 in Asten.Kijk op www.museumasten.nl voor meer informatie.

Pompoenendag Asten

Pompoenendag Asten  Pompoenendag Asten


Pompoendagen Asten 13 t/m 21 oktober 2012

Van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 21 oktober vinden er bij het Klok & Peel Museum Asten de jaarlijkse Pompoendagen plaats. De museumtuin is dan iedere dag geopend van 12.00u tot 17.00u. Hoe zwaar zou de zwaarste pompoen dit jaar wegen? Vorig jaar bracht Harrie Poels een pompoen mee van wel meer dan 300 kilo! Dit jaar hebben vele mensen weer geprobeerd om zijn prestatie te overtreffen met nog een grotere pompoen. Tijdens de Pompoendagen gaan we zien of dat gelukt is.

Kinderen hoeven niet stil te zitten tijdens de Pompoendagen, want er valt van alles te beleven.
 
Tijdens de Pompoendagen is natuurlijk de bekende pompoenmarkt weer van de partij. Dit jaar zijn er wederom diverse pompoenproducten te proeven en allerlei leuke dingen te verkrijgen bij een grote diversiteit aan kraampjes. Van zeepjes tot zaadjes, het is allemaal te vinden op de markt. En de actieve bezoeker kan pompoenen leren snijden en vervolgens versieren. Dit vindt tevens plaats op het terrein van de markt. En alsof dat nog niet genoeg plezier is, wordt het geheel op verschillende momenten muzikaal ondersteund door diverse muzikanten.
 
Diverse kunstenaars zullen hun werk tentoonstellen voor de bezoeker. Onder andere zijn Marion Jochem en Hilde Vleugels zijn aanwezig. Marion Jochem verloot zelfs een unieke handgemaakte Pompoenketting. Klik op hun namen voor meer informatie.
 
Er valt dus genoeg te beleven tijdens de Pompoendagen in het Klok & Peel Museum Asten, want ook het museum zelf is tijdens de festiviteiten geopend. Voor een sprookjesachtige beleving moet tijdens de Pompoendagen dus zeker even een stop gemaakt worden in Asten!

  Pompoendagen in Asten

 


 

2011 Van zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober vinden in het museum de Pompoendagen plaats. Het thema van dit festijn voor jong en oud is dit jaar; Mythen & Sagen.
Dagelijks van 12.00 uur tot 17.00 is iedereen welkom om te komen genieten van de honderden pompoenen en kalebassen in allerlei bonte kleuren en creaties in , de tuin en het bos waar de bosbewoners wonen

Voor jong en oud, goed of slecht weer, er is van alles te beleven het is zeker een aanrader voor de herfstvakantie. Kinderen kunnen dagelijks zelf pompoen snijden en samen met ouders , opa´s en oma´s kunnen genieten van de prachtige creaties, honderden pompoenen die de tuin versieren en maken tot een sprookjeswereld. Veel kramen met activiteiten en producten in de herfstsfeer. Naast Zelfgemaakte lekkernijen die men ook kan proeven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook volop kleurrijke pompoenen en kalebassen te koop om het huis mee te versieren.

www.museumasten.nl

Asten Pompoendagen 2010 Ook voor Halloween pompoenenPumpkin Teeth - Put the BITE back in your Jack O Lantern!